DVD – Recension på Kill the Messenger

Kill_The_Messenger_Bild

14 september släppets filmen Kill the Messenger på DVD och Blu-ray. Det är en biografi om journalisten Gary Webb som i slutet av 90-talet avslöjade att CIA under 80-talet samarbetade med knarksmugglare för att hemlighet finansiera Contras-rebellerna  i Nicaragua. Samtidigt som den dåvarande regeringen bedrev ett krig mot drogerna i USA.

I Huvudrollen syns Jeremy Renner som fick sitt stora genombrott med krigsskildringen The Hurt Locker från 2009 och dessutom spelar han superhjälten Hawkeye i filmserien Avengers. Bakom kameran finns Michael Cuesta, en oprövad regissör som tidigare bara har regisserat TV-serie, bland annat Homeland, Dexter och Six feet under.

Renner är bra i huvudrollen som Webb och får under flera tillfällen porträttera en motarbetad individ som hela tiden slår i underläge. Filmen innehåller även flera intressanta namn som tyvärr bara dyker upp i ett par enstaka scener, bland annat Robert Patrick, Andy Garcia, Michael Sheen och Ray Liotta. Man borde ha använt dessa namn på ett bättre sätt.

Men det är inte filmens största problem, utan det här att den aldrig blir spännande. Historien om Webb borde vara en prefekt grund för en bra och spännande samhällskritik. Vilket filmen ändå försöker vara, fast i sin helhet blir det bara en standard film som varken överraskar eller till för något nytt.

Kill_The_Messenger_DVDRegi: Michael Cuesta
I rollerna: Jeremy Renner, Andy Garcia,  Ray Liotta m.df.
Genre: Thriller/Drama
Speltid: 1 tim 47 min
Prod.år: 2014
Ålder: Rek. från 15 år

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.