The Old Guard – Charlize Theron tillbaka i ny actionfilm


The-Old-Guard-02

Fredagen den 10 juli hade filmen The Old Guard premiär på Netlix. I huvudrollen syns Charlize Theron som fortsätter att bygga upp sitt rykte som en modern actionhjältinna.

Filmen är baserad på serietidning av Greg Rucka, och räknas på grund av det som en superhjältefilm. Netfilx och Skydance stod tillsammans för finansieringen vilket resulterade i att filmen hade världspremiär på streamingssidan Netflix.

Detta handlar filmen om

Charlize Theron är ledare för en grupp med legosoldater vars största hemlighet är att de är odödliga. Förutom att hela tiden återuppstå och läka sår snabbt är de också skickliga krigare.

På ett uppdrag blir de dock förråda och något känner till deras hemlighet. Samtidigt blir en ung amerikansk soldat spelad av KiKi Layne dödad i Afghanistan. Även hon är odödlig och besitter samma krafter som de andra legosoldaterna.

Omdöme om The Old Guard

Det är alltid lika uppskattat när en serietidningsfilm håller en sådan nivå att det är trovärdig. Självklart är en film där människor återuppstår från det döda långt ifrån realistisk men The Old Guard blir aldrig överdriven eller fånig.

Precis som förra årets stora succé The Joker väljer man att ha en seriös ton i filmen trots att förlagan är en overklig serietidning. Detta blir väldigt tydligt när huvudkaraktärerna visar upp känslor och svagheter. Samtidigt levererar The Old Guard väl koreograferade slagsmålsscener och eldstrider.

Charlize Theron visar återigen att hon kan axla en huvudroll i en actionfilm, något som blivit mer uppenbart sen succén med Mad Max Fury Road. Därefter består filmen av många okända namn även om Chiwetel Ejiofor dyker upp i en biroll, han hade huvudrollen i den kritikerrosade filmen 12 Years a Slave.

Slutsats om The Old Guard

The Old Guard är en sevärd popcornunderhållning som klassas som en superhjältefilm. Trots detta är en väldigt seriös och dramatisk film, där skådespelarna både får agera actionhjältar och mänskliga på samma gång.

Man väljer att inte avslöja för mycket information om karaktärerna i filmen vilket skapar nyfikenhet och mystik. Dock har man valt att tydligt spela på att det kan komma en uppföljare vilket inte alltid är så effektivt.

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Martin Avedal

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.