Fire Saga – mer trams än komedi

Fire_Saga_02

Will Ferrell är tillbaka med filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Den hade premiär på Netflix idag, fredagen den 26 juni. Den handlar om en isländsk duo som ska delta i Eurovision Song Contest.

Idén till filmen ska tagit sin start då Ferrells svenska fru Viveca Paulin introducerat honom för Eurovision Song Contest. Enligt uppgifter ska Ferrell blivit fascinerad över tävlingen och sett den i flera år vilket tillslut ledde honom till att göra en film om tävlingen.

Filmens handling:

Lars (Ferrell) bor i det lilla isländska samhället Husavik. Tillsammans med barndomsvännen Sigrit (Rachel McAdams) drömmer de om att representera Island i Eurovision Song Contest.

Lars pappa Erick (Pierce Brosnan) har aldrig varit så förtjust över sonens intresse och väljer att inte stötta honom. Men en dag får duon som kallar sig Fire Saga chansen att uppträdda på Islands uttagning inför Eurovision Song Contest.

Omdöme om Fire Saga

I mitten av 2000-talet var Will Ferrell något av det roligaste du kunde beskåda på film. Med succéer som Talladega Nights och Anchorman tog han världen med storm men redan under Blades of Glory kunde man se att toppen var nådd.

I Step Brothers agerade Ferrell extremt barnsligt och filmen blev mer fånig än rolig. Där någonstans passa även Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga in. Det är näst intill att skämskudden dyker upp under filmens klimax.

Filmen innehåller flera pricksäkra skämt om Eurovision Song Contest samt cirkusen runt den. Det finns också en hel del svenskt i filmen där Mikael Persbrandt bland annat spelar en isländsk bankir som inte ville att Island ska vinna. Under ett sångnummer dyker även Loreen och John Lundvik upp.

Men Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga blir mest tramsig och inte så speciellt rolig. Handlingen känns mest absurd och innehåller mest bara massa konstiga försök till slapstick. Will Ferrells karaktär agerar mest barnsligt och naivt vilket i längden blir tröttsamt.

Slutsats om filmen

Efter att ha gått igenom de två timmar och tre minuter långa filmen saknar jag den Will Ferrell som jag såg i Talladega Nights och Anchorman. På den tiden han fortfarande var rolig.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga såg jag mest för att se om det fanns något svenskt med, vilket till min förtjusning fanns. Men det kanske inte riktigt var syftet med filmen då den faktiskt ska driva med Eurovision Song Contest.

Betyg:
M-4M-4M-5M-5M-5

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.