Blu-ray recension på Noah


Noah_bild_1

Onsdagen den 13 augusti släpptes Darren Aronofskys senaste film Noah på Blu-ray, DVD och vod. Filmen hade svensk biopremiär den 4 april tidigare i år och i rollistan återfinns bl.a Russell Crowe, Emma Watson, Anthony Hopkins och Jennifer Connelly.

Noah handlar om den berömda historien om Noa som byggde en ark för att rädda jordens djurrike när Gud valde att straffa människorna för sin olydnad. Men Aronofsky väljer att tolka historien hur sitt perspektiv och Noa kommer stå in för flera svåra val när han ska genomföra sin uppgift han fått från Gud.

Darren Aronofsky är en av mina favoritregissörer, hans film Requiem for a Dream är en av 2000-talet bästa filmer. Därför var det med en skeptisk inställning man mot tog beskedet om att han skulle göra Noah. Varför ska ha ge sig på en religiös berättelse? Och filmen är en konstig konvergens mellan fantasy, katastroffilm och en religiös moralkaka. Det känns som de inte riktigt vet vad de vill göra med filmen.

Noah gick inte så bra på biograferna, den har bl.a inte lyckats spela in produktionskostnad. Men den förtjänar ändå ett bättre öde. Aronofsky lyckas nämligen rädda filmen under den sista halvtimman. Där förvandlas Naoh till ett psykologiskt drama där Noa näst intill blir galen i sitt mål att tillfredsställa sin skapare. Fram till dess är dock filmen bara en enda stor röra.

 Noah_BR_1

Regi: Darren Aronofsky
I rollerna: Russell Crowe, Emma Watson, Anthony Hopkins, Jennifer Connelly.
Genre: Drama/Äventyr
Speltid: 2 tim 18 min
Prod.år: 2014
Ålder: Rek. från 15 år

Betyg:
M-4M-4M-5M-5M-5

 

 

 

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.