Ghost in the Shell – Snygg och cool action

Ghost_in_the_Shell_Bild

Den 31 mars hade remaken på mangafilmen Ghost in the Shell svensk biopremiär. I huvudrollen syns Scarlett Johansson.

Ghost in the Shell är från början en animerade serie som hade sin premiär i japan 1989. 1995 kom den film som remaken är baserad på. För regin står Rupert Sanders som tidigare gjort fantasyfilmen Snow White and the Huntsman.

Handling:
Mira Killian (Johansson) är en cyborg var specialitet är att jaga cyberbrottslingar.Hon är unik och den ende i sitt slag, hennes arbetsplats är en upplyst och hektisk metropolis i en sönderslagen värld.

Ett världskrig har ändrat maktbalansen i i-länderna och en ny typ av brottslighet har uppstått. Mira måste jaga en datahacker som använder sig av terrorism för att skada företaget som byggde henne.

Omdöme:
Hypen runt filmen har för min del varit stor, jag fastande direkt efter att jag såg den första trailern som kom i höstas. Det var en kombination av snygga visuella scener och en dystopisk cover på Depeche Modes hitlåt Enjoy the silence.

Dessutom har jag sett den animerade originalfilmen från 1995, remaken är trogen förlagan, många scener och sekvenser återkommer i filmen. Ghost in the Shell var den visuella och coola actionfilm jag hade förväntat mig, man har även gett handlingen mer djup.

Mira Killian är inte samma iskalla mördarmaskin hon är i originalet utan nu går hon runt och letar efter ett syfte, efter ett svar på hennes förflutna.

Slutsats:
Det har blivit en mindre trend att göra remakes på animerade filmer, Djungelboken kom förra året och för bara någon månad sen hade Skönheten och Odjuret premiär.

Ghost in the Shell är klart en av de coolaste filmerna inom denna nya trend. Och för den som vill ha en snygg visuell upplevelse men en lagom dos action är detta den perfekta filmen.

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.