Moonlight – Drama med bra rollprestationer

Moonlight_Bild
I natt är det dags för Oscarsgalan, världens största och mest glamorösa gala för filmindustrin. Just nu visas filmen Moonlight på Bio Roxy och SF Bio i Örebro, det är en av galans tungviktare med hela åtta nomineringar. Bland annat för bästa film samt bästa regi.

Moonlight är ett drama om en svart amerikansk mans uppväxt i en nedgången förort i Miami. Mobbad under barndomen träffar han langaren Juan (Mahershala Ali) som blir hans räddning då mamman Paula (Naomie Harris) är mer upptagen med sitt drogberoende.

Både Harris och Ali är Oscarsnominerade för bästa biroller, men där Naomie Harris ändå ligger bäst till då hennes porträtt av Paula är både starkt och imponerande. Filmens tillgång är karaktärerna och deras utveckling, handlingen i sig är bara en upprepning av liknade filmer.

För ändå om Moonlight är en bra film som handlar om hur det är att växa upp på samhällets botten har vi sett det förut. Och detta ämne har berättats med finess även om Barry Jenkins visar upp skicklighet med bildspråket. Det här är förmögen inte sista gången vi ser honom i sammanhang i Oscarsgalan.

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.