La La Land – Årets Oscarsbjässe väger för tunt


La_La_Land_Bild
La La Land är en årets tungviktare på Oscarsgalan, den är nominerad i hela 14 kategorier och har redan tagit hem sju stycken Golden Globe bland annat bästa film. För regin står Damien Chazelle, han ligger även bakom Whiplash som vann tre Oscars 2014.

I huvudrollerna syns Ryan Gosling och Emma Stone, de spelar en jazzpianist samt en skådespelerska som råkar stöta på varandra under en dag i Los Angeles. De lever båda två med stora drömmar men råkar hela tiden ut för en massa motgångar. Kan de hjälpa varandra att komma på rätt spår?

La La Land är en hyllning till den klassiska musikfilmen som dominerade Hollywood under 40 och 50-talet. Den lånar friskt från mästerverk som Singing in the Rain och innehåller flera snygga och väl korrigerade dansnummer. Dessutom är det eget komponerad musik som alltid är ett plus i en musikal.

Men med en slätstruken handling och monotona rollkaraktärer väger filmen lite lät jämfört med andra musikaler som kommit med åren och tävlat i Oscarsgalan. Det är ingen ny Moulin Rouge, ingen ny Chicago och i konkurrens med de övriga Oscarsbidragen kan filmen få det svårt. Men Golde Globe brukar kunna förespå vinnarna på Oscarsgalan, det återstår att se om det blir så även i år.
Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.