Central Intelligence – Dwayne Johnson lyfter ojämn komedi


central_intelligence_bild

Komedin Central Intelligence släppets på Blu-ray och DVD den 14 november och i huvudrollerna syns Kevin Hart och Dwayne Johnson. Filmen gick upp på de svenska biograferna i mitten av juni tidigare i år och regisserad av Rawson Marshall Thurber. Han ligger bland annat bakom Dodgeball (2004) och Familjetrippen (2013).

Central Intelligence handlar om Calvin Joyner (Hart) som var skolans populäraste kille men känner sig mer som en värdelös tönt när 20 årsträffen står för dörren. Helt plötsligt hör Bob Stone (Johnson) av sig till Calvin. Han var överviktigt och mobbad när han gick i skolan och Calvin för en chock när han ser hur Bob har förändrats. Det visar sig att Bob numrera är en CIA-agent.

Det här är en film som räddas upp av Dwayne Johnson, han brukar i vanliga fall spela hjälte i olika actionfilmer, men visar att han funkar även i oseriösa komedier där han kan slappna av i sitt skådespel. Hans roll i Central Intelligence är en cross-over mellan tuff actionhjälte och komisk side-kick.

En svagare prestation i filmen står Kevin Hart för, komikern har svårt att leverera och är inte rolig. Hans roll i Central Intelligence är tjatig och störande, det här är andra filmen vi recenserar på M.A.V.Foto där Hart har en huvudroll utan att imponera. Den förra filmen var The Wedding Ringer och den höll sämre klass än Central Intelligence. Vilket egentligen inte säger så mycket.

central_intelligence_brRegi: Rawson Marshall Thurber
I rollerna: Kevin Hart, Dwayne Johnson, Aaron Paul m.df.
Genre: Action/Komedi
Speltid: 1 h 43 min
Prod.år: 2016
Ålder: Rek. från 11 år

Betyg:
M-4M-4M-5M-5M-5

Tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.