Triple 9 – En av John Hillcoats svagare filmer


triple_9_bild
Regissören John Hillcoat ligger bakom intressant filmer som Lawless och Vägen. Hans senaste film Triple 9 släppets på DVD och Blu-ray den 19 september och i rollistan återfinns kända skådespelare som Casey Affleck, Aaron Paul och Kate Winslet.

Triple 9 handlar om ett gäng korrupta poliser som tvingas utföra en kupp åt den ryska maffian. De måste komma på en plan och hitta en utväg, och när en av poliserna (Anthony Mackie) får en ny kollega (Casey Affleck) kommer de på idén att iscensätta en polisskjutning, eller en 999 som brottskoden lyder.

Hillcoat filmer brukar ofta förpassa direkt till filmhyllan utan att få så mycket uppmärksamhet på biograferna. Vägen t.ex gick helt förbi mig men borde ändå räknas som en sleeper hit då filmen blev uppmärksammad för sitt dystra och apokalyptiska tema.

Triple 9 har samma förutsättningar som Hillcoats tidigare filmer men ändå känns den som en av de svagare verken från den australienske regissören. Ändå innehåller filmen ett snyggt bildspråk och ett bra soundtrack från Atticus Ross, de ligger bland annat bakom den fantastiska musiken i The Book of Eli och The Social Network.

Hillcoat brukar ofta berätta våldsamma historier om tuffa män i en hårda världar, och självklart finns det med i Triple 9. Men filmen har svårt att skapa något originellt då den påminner om många andra filmer i genren, har du sett Heat, The Town och Traning Day så är du även sett Triple 9.

triple_9_dvdRegi: John Hillcoat
I rollerna: Casey Affleck, Aaron Paul, Kate Winslet m.df.
Genre: Action/Thriller
Speltid: 1 h 51 min
Prod.år: 2016
Ålder: Rek. från 15 år

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.