DVD-recension på The Danish Girl

The_Danisg_Girl_Bild
The Danish Girl släpptes på DVD och Blu-ray den 20 juni och är en fiktiv historia baserad på det danska paret Einar and Gerda Wegeners liv. Filmen fick mycket uppmärksamhet i Sverige då Alicia Vikander vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

Filmen utspelar sig i Köpenhamn i slutet av 20-talet och handlar om konstnären Einar Wegener (Eddie Redmayne) . Han var den första personer som man lyckades genomföra ett könsbyte på. Filmen beskriver konflikterna som leder fram till denna historia händelse.

The Danish Girl är en bra film där Alicia Vikander visar upp varför hon är en av de bästa kvinnliga skådespelarna i Hollywood just nu. Även Eddie Redmayne gör en bra prestation i huvudrollen som Einer. Filmen lyckas också bygga upp en dramatisk nerv genom sitt stämningsfulla soundtrack.

Men filmen är en engelskspråkig historia som utspelar sig i ett icke-engelskspråkigt land. Filmen är anpassad efter den brittiska och amerikanska filmmarknaden. Dessutom är filmen först och främst baserad på en bok och inte den verkliga händelsen om Einar Wegener. Fast The Danish Girl är en sevärd och välgjord film.

The_Danisg_Girl_DVDRegi:Tom Hooper
I rollerna: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw m.df.
Genre: Drama, Kärlek, Historisk
Speltid: 1 h 59 min
Prod.år: 2015
Ålder: Rek. från 12 år
Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.