Special Correspondents – ny sevärd och kul komedi från Ricky Gervais

Special_Correspondents_Bild

Komikern Ricky Gervais ligger bakom filmen Special Correspondents som släpptes på Netflix 29 april. Han regisserade och spelar huvudrollen i en komedi som handlar om två anställd på en radiostation som fejkar nyhetssändningar från Ecuador.

Frank Bonneville (Eric Bana) är en karismatisk men självisk radiojournalist som får i uppdrag att åka till Ecuador och bevaka en konflikt. Hans kollega Ian Finch (Ricky Gervais) lyckas dock slänga biljetterna och passen innan de anländer till flygplatsen. Då kommer de på idén att fejka radiosändningarna istället.

Ricky Gervais är hjärnan bakom TV-serierna The Office och Extras, två fantastiskt bra TV-serier. Special Correspondents kommer inte i närhet av deras komiska pricksäkerhet men är ändå en rolig komedi. Eric Bana och Ricky Gervais samspel är underhållande att se på när de hela tiden sätter sig i olika absurda situationer.

Filmen driver med patriotism och självgodhet, men också med att vi i vårt moderna samhälle bryr oss mer om framgång och pengar än våra medmänniskor. Samtidigt kan karaktärerna i filmen ibland bli en aningen stereotypa.

Special Correspondents är en Netflix-produktion som släpptes helt exklusivt på nätsidan. Men ändå har Gervais fått med sig flera duktiga namn på rollistan som Vera Farmiga, Kevin Pollak, gamla Ugly Betty-stjärnan America Ferrera men framför allt Eric Bana. I sin helhet är Special Correspondents en väldigt sevärd komedi.

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.