DVD-recension på The end of the Tour


The_end_of_the_Tour_Bild
Författaren David Foster Wallace begick självmord i september 2008, han hade under en längre tid lidit av djup depression. I samband med sin bortgång kallade Los Angeles Times Wallace för en av de mest inflytelserika författarna under de två senaste årtiondena.

The end of the Tour är filmen som delvis är baserad på ett möte mellan David Foster Wallace och journalisten David Lipsky. Här får man följa med när Lipsky ska genomföra en intervju med Wallace efter boksläppet av Infinite Jest. Wallace tar med sig Lipisky på en fem dagar lång roadtrip. I huvudrollen som Wallace syns komikern Jason Segel och Jesse Eisenberg spelar Lipisky.

David Foster Wallace verkar vara en intressant karaktär med många olika och kontroversiella syner på livet. Han porträtteras av Jason Segel, som är väldigt lik Wallace till utseendet, men Segel gör också en mindre avslappnad och harmonisk tolkning. Man är van att se Segel i mer hektiska roller än så.

Även om Segel gör ett trovärdigt och intressant porträtt av Wallace lyfter aldrig filmen. Det mesta går på tomgång och filmens konflikter är ointressanta och stereotypa. Dessutom känns det som att potentialen i skådespelarna inte används fullt ut, vi vet att Jesse Eisenberg efter sin prestation i The social network kan så mycket mer. Något som inte syns i The end of the Tour.

The_end_of_the_Tour_DVDRegi: James Ponsoldt
I rollerna: Jason Segel, Jesse Eisenberg, Joan Cusack m.df.
Genre: Drama
Speltid: 1 h 42 min
Prod.år: 2015
Ålder: Rek. från 7 år

Betyg:
M-4M-4M-5M-5M-5

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.