DVD-recension på Crimson Peak

Crimson_Peak_Bild
Den 22:e februari släpptes Guillermo del Toros senaste film Crimson Peak på DVD och Blu-ray. Guillermo del Toro är mannen som gav oss filmerna Hellboy (2004), Pans Labyrint (2006) och Pacific Rim (2013). Han är väldigt fixerad vid det övernaturliga och det brukar ofta vara grunden hans filmer, så även Crimson Peak.

Filmen handlar om en ung amerikansk kvinna (Mia Wasikowska)som blir kär i en brittisk uppfinnare (Tom Hiddleston). Hon bestämmer sig för att gifta sig med honom efter att hennes pappa blir mördad i ett badhus. Hon följer med honom till England för att slippa mardrömmarna som plågar henne, men de finns fortfarande kvar i hennes nya liv.

Crimson Peak är en film som helt flög förbi mig, den hade svensk biopremiär den 16 oktober förra året men har redan släppts på DVD och Blu-ray. Det betyder att den inte gick så bra på bio som man hade förväntat sig. Och Crimson Peak tillhör en av de svagare filmerna från Guillermo del Toro även om hans fantasi inte är lika livlig som i t.ex Hellboy.

Dock så har Crimson Peak en väldigt snygg scenografi, den för tankarna till Tim Burtons gotiska stil som han hade i början av 90-talet. Dessutom är bildspråket snyggt och skådespelarinsatserna från Tom Hiddleston och Jessica Chastain är bra. Crimson Peak är en sevärd film men samtidigt kommer den tyvärr att förpassas ganska fort till REA-hyllorna på ICA.

Crimson_Peak_DVDRegi: Guillermo del Toro
I rollerna: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston och Jessica Chastain m.df.
Genre: Skräck/Rysare
Speltid: 1 h 54 min
Prod.år: 2015
Ålder: Rek. från 15 år

Betyg:
M-4M-4M-5M-5M-5

Tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.