Mörk men komisk familjehistoria i Wish I was here


Wish_bild_1

Skådespelaren Zack Braff är mest känd som karaktären ”J.D” Dorian i TV-serien Scrubs. Men han är även en regissör som fick stora hyllningar för sin debutfilm Garden State (2004). Nu är han tillbaka med sin andra spelfilm Wish I was Here. En film som i Örebro inte hade premiär på SF:s bio Filmstaden. Utan den här gången begav jag mig till Bio Roxy för att se en filmpremiär.

Wish I was Here handlar om skådespelaren Aidan Bloom (Zack Braff )som upplever en livskris. Han får inga nya skådespelarjobb, hans far är sjuk och barnen måste sluta på sin privatskola. Dessutom får han agera budbärare i en konflikt mellan hans bror och far. När Aidans fru Sarah (Kate Hudson) föreslår att han ska undervisa barnen i hemmet kommer en vändpunkt som lyser upp familjens tillvaro.

Wish I was Here är en inofficiell fortsättning på Garden State. Men New Jersey har bytts ut mot Los Anglelse och Ian Holm har bytts ut mot Mandy Patinkin. I Garden State återvänder huvudkaraktären Andrew Largeman (Braff) hem för att delta i sin mors begravning samtidigt som det finns en konflikt med fadern. I Wish I was Here har konflikten blivit djupare och påverkar även familjen.

Även om filmens handling är klyscheartart faller jag för Zack Braffs pinsamma situationskomik samtidigt som filmen vid flera tillfällen blir både allvarlig och mörk. Balansen är fin både humorn och sentimentaliteten blir aldrig överdriven. Filmens soundtrack är innehåller dessutom flera fina och intressanta melodier. Zack Braff kan mer än bara spela komiska roller i sjukserier på TV.

Betyg:
M-4M-4M-4M-4M-5

 

Tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.