Ghostbusters – Kusligt underhållande komedi

Ghostbusters_Bild
Få filmer har fått så mycket kritik innan sin premiär som rebooten på Ghostbusters. Paul Feigs nya film har både kritiserats för sina kvinnliga huvudrollsinnehavare men också för att man inte ska göra remakes på klassiska 80-tals filmer.

Själv var jag nyfiken på den nya rollistan som bland annat innehöll de roliga komikerna Kristen Wiig och Melissa McCarthy, de fick sällskap av de nya tillskotten Kate McKinnon och Leslie Jones. Kristen Wiig är en personlig favorit och hennes samarbete med McCarthy och Feig har tidigare resulterat i den fantastiska komedin Bridesmaids från 2011.

Nya Ghostbusters är en reboot, så vi får återigen se hur spökjagarna starta upp sin verksamhet. Erin (Kristen Wiig) söker upp sin gamla vän Abby (Melissa McCarthy) efter ett hon upptäckte deras bok om paranormala aktiviteter finns ute på nätet. Samtidigt börja New Yorks gator invaderas av spöken och tjejerna bestämmer sig för att undersöka saken.

Med tanke på den kritik som Ghostbusters har fått är det en rolig och underhållande film. Kemin mellan huvudkaraktärerna är bra och även Chris Hemsworth är kul i rollen som korkad sekreterare. Humorn i filmen bygger mycket på situations komik och slapstick där Kristen Wiigs karaktär vid ett flertal tillfällen får grön gegga på sig.

Den nya Ghostbustersfilmen är såklart inte bättre en originalet från 1984, men det är långt ifrån en dålig film och framför allt en dålig reboot. Med åren har det kommit betydligt sämre remakes på klassiska filmer som borde fått mer kritik än Ghostbusters. För hur man än vrider och vänder på det så är Ghostbusters en kusligt underhållande komedi.

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.