Deadpool – rappkäftad superhjälteaction


Deadpool_Bild
Filmen Deadpool hade svensk biopremiär 12 februari tidigare i år, nu har den släppts på DVD och Blu-ray. Filmen är en fristående uppföljare inom det gigantiska universumet X-men, och i huvudrollen syns Ryan Reynolds som även axlade rollen som karaktären Deadpool i filmen X-Men Origins: Wolverine från 2009.

Deadpool handlar om den f.d legosoldaten Wade Wilson som blir diagnostiserad med cancer. I tron om att bli botad går Wilson med på ett experiment som förändrar hans liv, men istället blir han utnyttjad. Wilson flyr och antar sitt alter ego Deadpool när han ger sig ut på jakten på hämnd mot mannen som förstörde hans liv.

Det hade ryktats en hel del om en fristående film om Deadpool innan den hade biopremiär 2016. Ryan Reynolds fick jobba hårt för att få igång arbete med filmen, resultat blev en rappkäftad superhjälteaction som driver vilt med X-men serien.

Jag hade svårt att köpa mycket av filmens humor, jag tyckte karaktären Deadpool mest var omogen och fjantig. Reynolds har svårt att axla en humoristisk karaktär, något han redan visade i Blade: Trinity. Biljaktsscenen när Deadpool undrar om han stängde av ungen är det värsta exemplet.

Men samtidigt är actionscenerna snygga och coola, de är inte röriga och man förstår vad som händer. Dessutom väljer man att berätta filmen i en okronologisk ordning, vilket medför att filmen ändå blir speciell. Många superhjältefilmer som ska berätta hur karaktären kom till blir ofta linjära och förutsägbara.

Deadpool är en underhållande actionfilm som flirtar med fans till X-men serien. Men samtidigt lockar Ryan Reynolds skådespel fram skämskudden när han försöker vara rolig.

Deadpool_DVDRegi: Tim Miller
I rollerna: Ryan Reynolds, Ed Skrein, Morena Baccarin m.df.
Genre: Action, Komedi
Speltid: 1 h 44 min
Prod.år: 2016
Ålder: Rek. från 15 år

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.