X-men: Apocalypse – rörig film med ett bra avslut


X_men_Apocalypse_Bild
Likt filmerna om superhjältarna i The Avengers har filmerna om mutanterna i X-men utvecklats till att bli en lång serie med en massa filmer som länkas ihop med varandra. X-men: Apocalypse är den nionde i ordningen men följer handlingen som påbörjades i X-men: First Class från 2011.

Det betyder att biopubliken återigen får stifta bekantskap med trion James Mcavoy, Michael Fassbender och Jennifer Lawrence. Dessa tre lyckades på egen hand hålla liv i besvikelsen X-men: days of future past från 2014. Det här blir även den tredje filmen där den här trion dyker upp.

I X-men: Apocalypse vaknar en gammal mutant till liv, den kraftfulla En Sabah Nur som spelas av det nya stjärnskottet Oscar Isaac (Stars Wars och Ex Machina). Han vill förgöra det mänskliga samhället och skapa en egen värld. Samtidigt har mutanterna Magneto (Fassbender) och Mystique (Lawrence) valt att försvinna.

X-men: Apocalypse är en visuellt snygg actionfilm med storslagna scener där både Kario och Auschwitz blir jämnade till marken. Karaktären Quicksilver får också spelutrymme i några av filmens snyggaste scener. Dessutom är det intressant att se Game of Thrones-stjärnan Sophie Turner i rollen som Jean Grey.

Men X-men: Apocalypse lider av samma problem som tidigare filmerna i serien. Det finns för många karaktärer som får för lite utrymme i filmerna, det skulle faktiskt vara intressant att få veta mer om En Sabah Nurs följeslagare. Dessutom fylldes handlingen ut men onödiga parti som gav utrymme för mer karaktärer som mest bara ska visa upp sig.

Jag känner mig ganska kluven efter att jag lämnat biosalongen. Fast X-men: Apocalypse avslutats ändå på ett häftigt sätt. En storslagen kamp mellan filmens alla huvudkaraktärer får än att blunda för den röriga och slarviga handlingen. Dessutom var En Sabah Nur en sevärd filmskurk, på något sätt lyckas filmens regissör Bryan Singer dra åt säcken och skapa en helt okej film.

Betyg:
M-4M-4M-4M-5M-5

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.