DVD-recension på Ten Thousand Saints

Ten_Thousand_Saints_Bild
Ten Thousand Saints släpptes på DVD den 23 mars men hade redan officiell premiär på Sundancefestivalen förra året. Det är en film som gick direkt till köpfilm i Sverige, även om rollistan innehåller flera intressanta namn. Här syns t.ex Ethan Hawke, Hailee Steinfeld (True Grit) och Asa Butterfield (Hugo Cabret).

Filmen utspelar sig delvis i New York under slutet av 80-talet när hardcore-scenen börjar växa fram i staden. Fokuset ligger på ungdomarna Jude (Butterfield) och Eliza (Steinfeld) som träffas genom Judes pappa (Hawke). Jude flyttar till New York från Vermont efter att hans bästa vän dör.

När man läser om Ten Thousand Saints verkar filmen vara en cool musikfilm i samma stuk som High Fidelity och Almost Famous. Men musiken i filmen tar väldigt lite plats och stället berättar man en historia om två ungdomar med identitetsproblem. Jag förväntade mig att det skulle vara mer Straight Edge Hardcore när filmen ändå lovade det.

Handlingen runt Jude och Eliza är inte dålig, det är ett mörkt ångestfullt drama, men filmen blir i sin helhet ganska långdragen. Vi har sett det förut och vet hur det ska sluta. Rollistan är imponerande men kan inte lyfta filmen. Ten Thousand Saints blir bara en blek kopia på de ungdomsfilmer som redan finns inom genren.

Ten_Thousand_Saints_DVDRegi: Shari Springer Berman och Robert Pulcini
I rollerna: Ethan Hawke, Hailee Steinfeld och Asa Butterfield m.df.
Genre: Drama
Speltid: 1 h 43 min
Prod.år: 2015
Ålder: Rek. från 11 år
Betyg:
M-4M-4M-5M-5M-5

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.